Kontrolli mbi veprimtarinë administrative sipas praktikës së Gjykatës Kushtetuese

Titulli: Kontrolli mbi veprimtarinë administrative sipas praktikës së Gjykatës Kushtetuese
Autori: Elsa Toska
Shtepia Botuese: Emal
Viti i Botimit: 2013
Faqe: 222

Elsa Toska, një studjuese mjaft serioze dhe e përkushtuar, sjell me këtë libër jurisprudencën kushtetuese mbi veprimtarinë e administratës publike, të sistemuar dhe të ristrukturuar sipas një metodologjie shkencore, ku reflektohen si qëllimet didaktike ashtu dhe ato akademike. Punimi, lehtësisht i përdorshëm për qëllime trajnimi/formuese, ofron gjithashtu trajtime teorike krahasuese si dhe vlerësime kritike të autores, të cilat ndihmojnë për të nxitur dhe zhvilluar debatin në këtë fushë. Libri pa dyshim është një kontribut me vlerë që përcjell në thelb respektimin e shtetit të së drejtës nga administrata publike në Shqipëri.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi