Globalizmi

 
Titulli: Globalizmi…..Ante Portas
Autori: Adrian Civici
Shtepia Botuese:  UET-Press
Viti i Botimit: 2009
Faqe: 275

Globalizmi eshte prezent e po ndikon sot gjithashka te jetes sone te perditshme ne te gjitha aspektet e nivelet…eshte ne plot kuptimin e fjales perballe çdo porte ne gjithe boten….Te bejme sikur nuk ekziston? … te kemi frike prej tij?…. apo te “miqesohemi” e te “bashkepunojme” me te duke perfituar maksimalisht? Ne fund te fundit, a e njohim sa duhet dhe a jemi te qarte se si shfaqet? … se ç’fare perfaqeson ne vetvehte Globalizmi? .. se cili perfiton dhe cili humbet prej tij?

Ketyre pyetjeve dhe pikepyetjeve tenton ti pergjigjet ky liber.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi