Politika

Titulli: Politika
Autori: Andrew Heywod
Shtepia Botuese: Dudaj
Viti i Botimit: 2008
Faqe: 468

“Thjesht nuk ka asgjë më të mirë në treg sot.” “Pa dyshim që është libri më i mirë i llojit të vet dhe, mrekullisht, botimi i dytë është edhe më i mirë se i pari. Një kombinim fitues i rreptësisë analitike dhe të shkruarit konciz. “Politika” është i domosdoshëm për çdo student serioz. Ai gjithashtu nuk mund të mos i interesojë dhe të entuziazmojë këdoqë është sadopak i interesuar për politikën.”

Për më tepër kliko

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi