Parime dhe institucione të së drejtës publike

Titulli: Parime dhe institucione të së drejtës publike
Autori: Luan Omari
Shtepia Botuese: Botimet Elena Gjika
Viti i Botimit: 2006
Faqe: 365

Ç’jane shteti dhe e drejta? Cilat jane pikpamjet kryesore per preardhjen dhe permbajtjen e tyre? Ç’eshte sovraniteti shteteror? Ç’kuptojme me shtet ligjor, me ndarje te pushteteve? Keto e te tjera jane disa nga çeshtjet qe trajtohen ne kete liber, i cili, perveç studenteve te fakultetit te drejtesise, u drejtohet edhe te gjithe atyre qe kane interes te mesojne per to.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi