La valutazione delle politiche pubbliche

Titulli: La valutazione delle politiche pubbliche
Autori: A. LIPPI
Shtepia Botuese: Mulino
Viti i Botimit: 2007
Faqe: 224

Compito della policy evaluation è quello di influenzare l’arena dei policy makers in modo costruttivo e utile, per questi ultimi e per la comunità. Si potrebbe dire, riprendendo una ironica definizione, che la valutazione predispone per i politici quelle informazioni che essi “non” vogliono conoscere… Al di là del paradosso, è certo che l’impiego nelle istituzioni democratiche contemporanee della valutazione delle politiche pubbliche ha assunto un ruolo centrale. Il volume offre una presentazione organica dei presupposti storici, teorici e metodologici della ricerca valutativa, insistendo sul “perché” la produzione delle politiche pubbliche deve essere sostenuta  con una attività di valutazione e illustrando in modo puntuale le singole tecniche di valutazione “ex post”, “in itinere” ed “ex ante”.

Për më tepër kliko

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi