Fjalor Ekonomiko – Financiar

Titulli: Fjalor Ekonomiko-Financiar
Autori: Aristotel Pano
Shtepia Botuese: albin
Viti i Botimit: 2002
Faqe: 590

Ne kete liber shpjegohen ne nje fjalor te vetem, sa te jete e mundur ne menyre te qarte e konçize per çdo lexues, teorite, termat kryesore, instrumentat, mekanizmat, politikat dhe praktikat bashkekohore te fushave te ndryshme te ekonomise se tregut. Ky liber vlen per specialistet e fushave perkatese, studente te profileve ekonomike, juridike dhe sociale, si dhe lexuesve te ndryshem qe interesohen per problemet ekonomike, monetare, bankare, finanziare, statistikore, te tregjeve me letra me vlere, te sigurimeve, etj

Për më tepër kliko

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi