Ndarja e Re Administrative Territoriale

Projekt-Propozimi i Shtetiweb për Rajonet:

(Duke klikuar mbi secilin Rajon, do të gjeni hartën dhe listën e bashkive përkatëse)

` Emërtimi i Rajonit Popullsia Sipërfaqja Nr.bashkive
1. Rajoni i Shkodrës 617835

6956

16

Qarku i Shkodrës

342 094

3184.2

8

Qarku i Lezhës*

137185

1324.9

4

Qarku i Kukësit

138556

2479.1

4

2. Rajoni i Arbrit 987594

4478

20

Qarku i Dibrës

221692

2432

6

Qarku i Tiranës*

341305

994.7

7

Qarku i Durrësit

352258

787

6

Rrethi i Kurbinit

72339

263.5

1

3. Rajoni Elbasan – Korçë ELKO 803443

6754.4

18

Qarku i Elbasanit

436801

3251.2

9

Qarku i Korçës

366642

3503.2

9

4. Rajoni i Muzakajve 738,614

3755

18

Qarku i Fierit

486452

1726

11

Qarku i Beratit

252162

2029

7

5. Rajoni i Kaonëve 510382

5621.7

16

Qarku i Vlorës

341774

2719.5

9

Qarku i Gjirokastrës

168608

2902.2

7

  Kryeqyteti Tirana 518143

42

1

  SHQIPËRIA 4176011

27207.8

89

Hartën dhe listën e plotë të Bashkive e gjeni duke klikuar SHQIPERIA

 

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi