Rajoni i Kaonëve

 

Projekt-Propozimi Shtetiweb: Lista e Bashkive të reja

 

V

RAJONI KAONET

510.382(banorë)

5.452(km²)

1

Bashkia Novoselë

31.223

205

Komuna Novoselë

15.213

138,5

Komuna Shushicë

10.010

51,5

Hoshtime-Nartë

6000

15

2

Bashkia Vlorë

124.512

93,6

Bashkia Vlorë

113.780

22,9

K. Qëndër (Babica + Kanina)

10.732

70,7

3

Bashkia Selenicë

23.967

200,8

Bashkia Selenicë

7.557

22

Komuna Vllahinë

8.050

110,9

Komuna Armen

8.360

67,9

4

Bashkia Orikum

10.085

41,5

Bashkia e Orikumit

10.085

41,5

5

Bashkia e Kotës

20.361

413,3

Komuna Kotë

7.873

150

Komuna Brataj

7.613

164,8

Komuna Sevaster

4.875

98,5

6

Bashkia Himarë

20.107

409,9

Bashkia Himarë

10.697

156

Komuna Horë-Vranisht

5.210

203,9

Fshatra nga K. Lukovë

4.200

50

7

Bashkia Sarandë

53.999

351,48

Bashkia Sarandë

33.913

12,5

Komuna Ksamil

6.854

77,1

Fshati Cuke

   

Komuna Xarrë

6.712

100,5

Bashkia Konispol

2.961

30,38

Komuna Markat

3.559

131

8

Bashkia Delvinë

23.170

310,4

Bashkia Delvinë

13.987

70,8

Komuna Vergo*

4.472

129,6

Komuna Lukovë*

4.711

110

9

Bashkia Livadhja

34.350

491,1

Komuna Livadhja

8.838

136

Komuna Dhivër

5.831

92,5

Komuna Aliko

7.994

120

Komuna Finiq

6.052

26,1

Komuna Mesopotam

5.635

116,5

10

Bashkia Tepelenë

20.125

460,8

Bashkia Tepelenë

9.079

23

Komuna Qëndër

7.067

245,2

Komuna Kurvelesh

2.202

134,6

Komuna Lopëz

1.777

58

11

Bashkia Memaliaj

27.315

379,1

Bashkia Memaliaj

8.160

8

Komuna Fshat Memaliaj

3.185

53,7

Komuna Qesarat

2.974

51,5

Komuna Buz

2.580

87,7

Komuna Krahës

4.462

72,9

Komuna Luftinjë

5.954

105,3

12

Bashkia Përmet

22.635

647,2

Bashkia Përmet

11.298

8,9

Komuna Piskovë

3.770

132,5

Komuna Frashër

1.130

116,6

Komuna Petran

3.352

246,1

Komuna Çarçovë

3.085

143,1

13

Bashkia Këlcyrë

16.769

287,6

Bashkia Këlcyrë

4.763

50,8

Komuna Ballaban

3.824

75,8

Komuna Sukë

4.023

64,3

Komuna Dishnicë

4.159

96,7

14

Bashkia Gjirokastër

44.992

291,6

Bashkia Gjirokastër

34.243

4,1

Komuna Lazarat

3.575

42

Komuna Picar

2.453

129,7

Komuna Cepo

4.721

115,8

15

Bashkia Libohovë

16.579

428,7

Bashkia Libohovë

3.120

23,1

Komuna Qëndër Libohovë

2.975

114,8

Komuna Antigonë

1.727

28,3

Komuna Lunxheri

4.827

81,6

Komuna Odrie

2.600

46,9

Komuna Zagori

1.330

134

16

Bashkia e Dropullit

20.193

439,8

Komuna Pogon

2.643

177,6

Komuna Dropulli i Sipërm

9.247

156,7

Komuna Dropulli i Poshtëm

8.303

105,5

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi