ShtetiWeb nominohet për World Summit Award 2013 si portali më i mirë shqiptar në kategorinë “e-Përfshirje dhe Fuqizimi i Qytetarit”

Redaksia ShtetiWeb, 11 korrik 2013

Vetëm pas katër muajve nga inaugurimi zyrtar, Shtetiweb.org dhe inisiativia e tij e fundit Curiaweb, është nominuar për World Summit Award 2013 si portali më i mire shqiptar për përmbajtjen dixhitale në kategorinë “e-Përfshirje dhe Fuqizimi i Qytetarit”. Kriteret e vlerësimit të WSA përfshijnë mes shumë të tjerave dhe “cilësinë dhe kuptueshmërinë e përmbajtjes në Shtetiweb.org, lehtësinë e përdorimit dhe cilësinë e paraqitjes”. Në fazën pasardhëse, në 29 Gusht në kryeqytetin e Estonisë, Talin, nën patronazhin e Ministrisë së Ekonomisë dhe Komunikacionit do të zhvillohet mbledhja e Jurisë së Madhe të WSA, ku do të jenë prezent ekspertë multi-media me famë botërore nga të gjitha vendet e botes. Këtu do të caktohen fituesit e edicionit 2013 në rang botëror.

Në një botë gjithnjë e më tepër dixhitale, World Summit Award në Austri, promovon përmbajtjen inteligjente në sherbim të qytetarit. Cdo dy vjet, WSA zgjedh produktet me përmbajtjen dixhitale më të mirë që kontribuon në shoqërinë e informacionit dhe rastet më të mira i promovon në kongresin e saj botëror.

World Summit Award organizohet nga International Center for New Media me qëndër në Salzburg, Austri. WSA zhvillohet në partneritet strategjik me Organizatën e Kombeve të Bashkuara nëpërmjet UNIDO dhe UNESCO, si dhe mbështetet nga shumë partnere institucionale si Komisioni Evropian, Qeveria e Estonise, si dhe nga multinacionalet më të njohura botërisht si T-Mobile, Blackberry, SAP, etc.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi