Tryezat e Punës

Tryeza e Korçës: 4.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morën pjesë:

Fehmi Xhemo, ish-kryetar i Qarkut Korçë; Dhionis Kotmilo, ish-kryetari Bashkisë Korçë, Aurel Grabocka, Drejtor i Agjensisë së Zhvillimit Rajonal; Ilia Zguri, Drejtor i Institutit të Punës dhe Përkrahjes Sociale; Bashkim Hazesllari,  ish drejtor i DPT-Korçë; Artan Loci, ish Kryetar i PS Korçë; Besnik Skendenasi, pedagog në UK F.S.Noli; Thanas Tona, ish Drejtor i Departamentit të Zhvillim-Koordinimit të Qarkut.

 

      Tryeza e Shkodrës: 10.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morën pjesë:

Filip Guraziu, ish kryetar i Bashkisë Shkodër, Ali Laçej, ish Prefekt, Gjovalin Kolombi, ish kryetar i Këshillit të Qarkut Shkodër; ish Prefekt, ish rektor i Universitetit “Luigj Gurakuqi”; Artan Haxhi, Rektor i Universitetit L. Gurakuqi , Ish Kryetar i Bashkisë Shkodër; Ols Kabashi, Ish shefi i financave të Bashkisë Shkoder; Mark Kroqi, ish deputet; Erzen Koperaj, Pedagog në Universitetin L.Gurakuqi;

 

  Tryeza e Beratit: 18.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morën pjesë:

Artur Kurti, ish kryetar i Bashkisë Kuçovë, Vullnet Zylyftari  ish kryetar i Qarkut, Pelivan Shatri  ish Prefekt i Qarkut. Ali Qeseja  ish Sekretar i  përgjithshëm i  Prefektures. Etem Ago ish kryetar i Komunës Vertop. Adriatik Serani ish kryetar i  Komunës Roshnik, Petrit Sula ish kryetar i Komunës Poshnjë. Përparim Sina ish kryetar i Komunës Otllak. Rexhep Olldashi ish kryetar i Komunës Sinjë. Bledar Çili ish kryetar i Komunës Velabisht

 

Tryeza e Fierit: 18.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morën pjesë:

Sokrat Ikonomi, kryetar i Keshillit të Bashkisë Fier, Myzeljen Hoxha, nënkryetar i Bashkisë Fier, Harrilla Mile, kryetar i Komunës Qëndër, Esat Bushi, ish kryetar i Komunës Ndërmënas, Kujtim Sherifi, ish Kryetar i Komunës Cakran

 

 Tryeza e Vlorës: Në Universitetin “Ismail Qemali”, 29.1.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë:

Albert Qarri, Profesor, Rektor i Universitetit “Ismail Qemali”,  Alba Dume, Doktor Finance, Lektor i Universitetit “I. Qemali”, Bardhosh Gaçe,  Prof. historian, Ervis Moçka, zv/dekane, Sokol Bana, shef i Departamentit te drejtësisë, Kajtaz Alikaj, Prof. Eng. hidro&territori, Pirro Stefa, Ing. Urbanist, Albert Abazi, bibliograf, Theodhori Shia, Kryetar i Qarkut Vlorë, Sihat Fisti, ish Kryetar bashkia Orikum, Odise Goro, ish Kryetar i bashkisë Himarë, Pandeli Bilbili, ish Kryetar i komunës Kotë.

 

Tryeza e Durrësit: 30 janar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë:

Bashkim Kopliku, ish zv/kryeministër dhe ministër i Rendit, Miri Hoti, ish kryetar i Bashkisë Durrës, Bardhyl Agasi, ish deputet, Paqsor Zeneli, ish zv ministër i qeverisjes vendore, ish prefekt, Seid Kërtusha, ish kryetar i qarkut Durrës, Vaso Papaj, ish kryetar i rrethit Durrës, Hilmi Gjeçi, ish kryetar komune, ish kryetar i shoqatës së komunave, Naim Çela, ish deputet.

 

Tryeza e Gjirokastrës: 7 shkurt 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë:

Sulo Muçobaza, kryetar i Këshillit të Qarkut, Belul Hitaj, ish sekretar i K. Qarkut, Panajot Lulo, ish kryetar Komune, Shkëlqim Guçe, ish kryetar komunës Picar, Vladimir Hide, ish kryetar i Komunës Libohovë, Dhimitri Naluqi, ish kryetar i Komunës së Dropullit të Poshtëm, Ylli Muho, kryetar i Komunës Antigonë, Pashtun Memisha, sekretar i Këshillit të Komunës Lunxheri, Agron Doraci, arkitekt, ish shef i urbanistikës, Ilir Gushe, ish përgjegjës finance të Kedhillit të Rrethit.

 

Tryeza e Elbasanit: Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti “A. Xhuvani”:11 shkurt 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë:

Altin Idrizi, dekani i fakultetit, Nada Krypa, zv/dekane e fakultetit, Artan Spahiu, zv/dekan i fakultetit, Hysen Domi, ish kryetar i bashkisë Elbasan, Engjëll Dakli, ish kryetar i bashkisë Elbasan, Blendi Himçi Ish kryetar i Qarkut Elbasan, Robert Gajda Pedagog, Arif Tafani ish kryetar i bashkisë Cerrik, Ndriçim Hida ish kryetar komune, Kastriot Belshi ish kryetar bashkie, Luljeta Dollani, ish kryetare bashkie, drejtore Drejtorisë Arsimore, Gramsh, Florenc Doka jurist, Firduz Kurti, ish kryetar komune, Durim Cekrezi ish kryetar komune.

 

 

Tryeza e Lezhës, në Bibliotekën e qytetit: 13 shkurt 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë: Gjovalin Gjeloshi, ish kryetar komune, ish zv/kryetar i qarkut, Marash Ndoka, ish prefekt, Agustin Marku, ish deputet, kryetar i Këshillit bashkiak, Pashko Smaçi, ish sekretar i përgjithshëm, Gjon Gaspri, ish drejtor bujqësie, Ndue Koleci, ish kryetar i komunës Shëngjin, Viktor Gjikola, ish kryetar komune, Gjergj Shyti drejtor i bibliotekës qytetit, Xhemal Haxhia, ekspert i pushtetit vendor në prefekturën e Lezhës

 

 

Tryeza e Kukësit: 20 shkurt 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë: Ukë Todri, ish kryetar i rrethit, Mustafa Breqani, ILIR DOQI, TATJANA KERXHALIU, BESIM SHEHU, BILBIL BRAHA, ISLAM GJANA, ABEDIN ORUQI, SAFET MIFTARI, DULEJMAN NELA , ARIF REXHMATI, GRANIT QIPI, DASHURI SHEHU, ILBER DURAKU.

 

Tryeza e Peshkopisë: 21 shkurt 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morrën pjesë: Xhelil Cibaku, ish prefekt, Flamur Cena, ekonomist, Fatos Mandri, kryetar komune, Bardhyl Dumani, keshilltar, menaxher biznesi, Gjoricë, Besim Fejza, ish kryetar i komunës Sllovë, mësues, Afrim Mikli, kryetar i komunës Muhër, Ali Drenova, kryetar i komunës Luzni, Bajram Krashi, ish kryetar i bashkisë Peshkopi, Faris Cibaku, ish kryetar i komunës Kastriot, mësues, Hysen Lushi, pensionist, Tofik Kurti, kshilltar k. komune, Xhemal Delishi kryetar i komunës Selishtë, Ilmi Loka, pergjegjës finance komuna Arras, Fatos Tola specialist kadastre, Novrus Skuka ish kryeta i komunës Maqellarë, Shefki Corja, mësues, Sadik Cena, kryetar i komunës Tomin.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi