Uncategorized

» Programi politiko-ekonomik i Princ Wilhelm Wied për Shqipërinë

Drejtimi i politikës së jashtme të Shqipërisë në t’ardhmen tregoj kjartë bashkëpunimi i princit të saj dhe i popullit shqiptar me fuqitë qendrore. Si populli më i vjetër në Ballkan ay nuk priret as për te Serbët dhe as për te Malazezët dhe as për tek Italianët. Përkundrazi ajo do të formojë, si armiku për […]

» Vendet e Ballkanit Perëndimor janë më të varfër se përpara 30 viteve.

.                   Kjo është arsyeja pse iu nevojitet të paktën 25 vite që të arrijnë BE-në, dhe prandaj Gjermania ka paraqitur një plan “Procesi i Berlinit plus”, tha drejtori i Projektit për vendet e Ballkanit në Institutin Europian CIFE në Nice, njëkohësisht edhe anëtar në grupin Këshillimor për […]

» Vlerësimi i korrupsionit në Europën Juglindore

Anti-Corruption Reloaded: Assessment of Southeast Europe Southeast European Leadership for Development and Integrity, 2014 Corruption in Southeast Europe has been in the news, in the focus of public debate, and on the policy agenda of national and international institutions so often and for so long that its scrutiny hardly needs to be justified. It is […]

» Preface par Ph. Villard

Preface par Philippe Villard Département de science politique, Université Concordia Les politiques publiques de Pierre Muller, Paris, Presses universitaires de France, 2009 [8e éd.], 128 p. La huitième édition de l’ouvrage Les politiques publiques témoigne de l’intérêt toujours aussi manifeste en science politique pour l’étude des politiques publiques. Rédigé par le politologue français Pierre Muller, directeur […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi