» “Konsensusi Lagarde”

Bota është rritur edhe me masat e shtrëngimit, por duhen më shumë vende pune. Dhe gra në komandë. Drejtorja e FMN-së analizon emergjencat globale, që nga kriza deri tek reformat. “Kemi ndryshuar sistemin, kontribuesit nuk duhet të paguajnë më gabimet e financës. Dhe tani qeveritë kanë instrumentat për një zhvillim të qëndrueshëm” Nga Moises Naim […]

» Kurthi i taksave

Nga Al-Tax (Albanian Taxation Association), botuar në Monitor, 13 prill 2015

» Merkeli është programi

Që prej 10 prillit 2000 ajo është kryetare e CDU-së. Në këto 15 vjet, Angela Merkel jo vetëm e ka përtërirë partinë. Ajo e ka bërë partinë e saj, mendon Volker Wagener. Nga Volker Wagener, DW, 11 prill 2015

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi