» Ne ju ofrojmë ndihmë në rrugën e BE

Lubomír Zaorálek, ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë Péter Szijjártó, ministër i Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Hungarisë Grzegorz Schetyna, ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Polonisë Miroslav Lajčák, zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme dhe Çështjeve Europiane të Republikës së Sllovakisë

» Politika do të thotë veprim, Mr. President!

Nga Michael Knigge, koment në Deutsche Welle, 8 nëntor 2015 Lista e “njerëzve më të pushtetshëm të botës” e revistës Forbes të çorienton këtë vit -ajo kryesohet nga presidenti rus, Vladimir Putin. Pse Putin e pse ky kryesim është arsye për t’u shqetësuar komenton Michael Knigge .

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi