» Pakti për Reformizmin

10 propozimet e 7 ekonomisteve për Shqipërinë, 22 tetor 2026, Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa, ekonomist, Prof. Asoc. Dr. Luljeta Minxhozi, ekonomiste, Prof. Asoc. Dr.Edi Puka, shkenca edukimi, Prof. Asoc. Dr. Arbi Agalliu, financë Prof. Asoc. Dr. Hemion Braho, jurist, Dr.Ledia Dushi, letërsi, Dr.Roland Lami, shkenca politike

» Përse zgjerimi i BE-së ka ngecur?

Dushan Reljiç, Shef i Zyrës së Brukselit të Institutit Gjerman për Çështjet Ndërkombëtare dhe të Sigurisë (SWP) në Berlin Nuk është Brexit ose Euroskepticizmi ato që kanë bllokuar anëtarësimin në BE të Shqipërisë dhe shumicës së vendeve të ish-Jugosllavisë. Në qoftë se ata do të ishin aq të pasur dhe politikisht të qëndrueshëm si Norvegjia […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi