» BERZH, Raporti “Jeta në Tranzicion”

Ky raport i BERZH, i titulluar Life in Transition III (Jeta në Tranzicion) bazohet në gjetjet nga sondazhi më i madh i këtij lloji i kryer për të vlerësuar kënaqësinë e jetës, rolin e korrupsionit dhe ndarjen gjinore. BERZH së bashku me Bankën Botërore, kanë anketuar 51.000 familje kryesisht në 34 “vende në tranzicion”, në […]

» Pakti për Reformizmin

10 propozimet e 7 ekonomisteve për Shqipërinë, 22 tetor 2026, Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa, ekonomist, Prof. Asoc. Dr. Luljeta Minxhozi, ekonomiste, Prof. Asoc. Dr.Edi Puka, shkenca edukimi, Prof. Asoc. Dr. Arbi Agalliu, financë Prof. Asoc. Dr. Hemion Braho, jurist, Dr.Ledia Dushi, letërsi, Dr.Roland Lami, shkenca politike

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi