Një arsye më shumë për të votuar!

Nga Zamira Çavo, 23 qershor 2017

Jam e bindur që një pjesë e madhe e njërëzve janë të zhgënjyer nga elita politike. Une e vendos veten në krye të kësaj liste. Po unë nuk jam thjeshtë e zhgënjyer , jam tejet e revoltuar:

– me elitën politike, që për cdo gjashmujor elektoral kujtohet për popullin dhe atëherë jo për ti shërbyer por për ti mashtruar.

– me gazetarinë shqiptare që është po kaq përgjegjëse sa politika për situatën e vendit dhe helmimin që u ka bërë njerëzve sipas preferencave të tyre politike.

-me median e e blerë, e cila e ka pak të quhet mjet i shfarosjes nZamira Çë masë të intelektit njerëzor.

– me institucionet që funksionojnë sipas midesë së politikës.

– me shoqërinë civile, e cila hesht kur duhet të bërtasë dhe bërtet kur duhet të heshtë.

– me Presidentin, atë që po ikën dhe atë që po vjen, sepse Asnjeri nuk më ka përfaqësuar për shkak të ekstremizmit politik që shfaq.

-me intelektualët që kurrë nuk arrijnë të bëhen dot bashkë për ti dhënë vendit një alternativë tjetër por vetëm grijnë sallatë duke dhënë mëndje ( edhe me veten jam e revoltuar).

E megjithatë do VOTOJ, jo thjeshtë se e gjykoj detyrë qytetare, por ka edhe një arsye që unë e konsideroj madhore: DUA të bëhet VETINGUUU. Uroj dhe shpresoj që të bëhet. Ndaj do VOTOJ.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi