Parlamenti Europian aprovoi ligje më të ashpra të privatësisë online

Sipas mediave, 18 prill 2016

3898

Parlamenti Europian votoi për rregulla më të ashpra në mbrojtje të të dhënave personale të qytetarëve Europian javën që lamë pas. Këto rregulla kanë për qëllim forcimin privatësisë për qytetarët njëherazi duke u dhënë më shumë pushtet autoriteteve në kurriz të kompanive që thyejnë rregullat.

Rregullat e reja kanë që katër vite që kanë qenë në përpilim duke premtuar gjoba të rënda ndaj kompanive deri në 4 % të të ardhurave globale për rastet kur ka shkelje të privatësisë. Parlamentarja Europiane dhe ish zëvendës presidente e Komisionit Europian, Vivian Reding, e cila propozoi këto ndryshe në 2012-tën u shpreh: “Kjo është një ditë historike për Europën. Kjo reformë do të rikthejë besimin në shërbimet dixhitale, kështu duke rindezur motorët e rritje për të nesërmen.”

“Nuk mund të ketë liri pa siguri, dhe as siguri pa liri. Adaptimi i këtyre tre ligjeve dërgon një sinjal të fortë se siguria kombëtare dhe mbrojtja e të dhënave nuk duhet të kalojnë nga dora më dorë.” Por a përfaqësojnë këto ligje një epokë e re për të dhënat e qytetarëve Europianë?

Ekspertët janë të mendimit se Po. Europa është ajo e cila ka krijuar nocionet e “të drejtës për tu harruar” dhe “portabilitetit të të dhënave” si dhe ka krijuar sanksione për shkelje të privatësisë. Asnjë vend apo union tjetër nuk e ka bërë këtë më parë. Tashmë hapi dhe sfida e radhës për Europën është forcimi i ligjeve të privatësisë.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi