Rama: Kontrolle rigoroze për shoqëritë e naftës, Toleranca zero

Konferencë shtypi e kryministrit Rama, 30 prill 2015

SONY DSC

Kryeministri Edi Rama njoftoi se në vend do të nisë një aksion për kompanitë e prodhimit të naftës dhe pikave tregtare që shesin karburant jo cilësor. Kryeministri ka paralajmëruar se përballja me ligjin ndaj abuzuesve të naftës, do të jetë edhe më e ashpër se asnjëherë tjetër.

Aksioni që pritet të nisë shumë shpejt, sipas Ramës ka rëndësi jetike për ekonominë dhe mjedisin e vendit. “Kemi një plan të detajuar për mënyrën e prodhimit të naftës bruto në vend.

“Ministri i Financave, Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Ministri i Energjisë dhe Industrisë, si dhe Ministri i Brendshëm, kanë dakordësuar një udhëzim shumë të specifikuar, në mbështetje të nenit 102, pika 4 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, të Kodit Doganor të Republikës së Shqipërisë, të ligjit për akcizat në Republikën e Shqipërisë, të Ligjit për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë, të Ligjit për Metrologjinë, të Ligjit për përpunimin, transportimin dhe tregtimin e naftës, së gazit dhe të nënprodukteve të tyre, të Ligjit për Policinë e Shtetit, të Ligjit për përcaktimin e autoritetit kontraktues për dhënien me koncesion të shërbimit, të markimit, dhe monitorimit të karburanteve, si dhe të tetë vendimeve të Këshillit të Ministrave që datojnë prej vitit 1999, deri në vitin 2013 dhe mbi bazën e gjithë kuadrit ligjor shterues për sektorin, kanë vënë në lëvizje një mekanizëm institucional, ku përfshihen; Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, Inspektorati Shtetëror përgjegjës, Drejtoria e Përgjithshme e Metrologjisë, Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore, kompania koncesionare e markimit, si dhe Drejtoria e Policisë së Shtetit. Kanë përcaktuar 21 aspekte me të cilat ky mekanizëm do të merret 24 orë në 24, në të gjithë territorin e Shqipërisë, duke filluar nga dita e nesërme.

Këto 21 aspekte te sektorit janë edhe pikat kyçe të cilat është koha të vendosen në shtratin e plotë të legjislacionit që përmenda më lart”.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi