Raport mbi gjetjet e grupeve të fokusuara

Download (PDF, Unknown)

 

Të identifikojë çështjet më me përparësi për qytetarët në mënyrë që të ndihmojë drejtuesit politikë dhe të shoqërisë civile të hartojnë politika që iu përgjigjen shqetësimeve të qytetarëve;

•Të hulumtojë qasjen e qytetarëve ndaj punës së institucioneve shtetërore, si dhe rolin e partive politike dhe shoqërisë civile;

•Të shqyrtojë pikëpamjet e qytetarëve përsa i përket barazisë gjinore dhe pjesëmarrjes së grave në politikë;

•Të nxisë qytetarët të japin rekomandime për partitë politike, organizatat e shoqërisë civile si dhe qeverinë

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi