ERE: Çmimi i ri i energjisë elektrike me 9.5 lekë kw/h

Vendimi i ERE, 26 dhjetor 2014

energjia-elektrike-1Ashtu siç ishte paralajmëruar edhe dje, Enti Rregullator i Energjisë Elektrike (ERE), ka vendosur sot rritjen e çmimit të ri të energjisë elektrike, i cili bëhet 9.5 kë/h, si dhe ka vendosur heqjen e fashës mbrojtëse për konsumatorët prej 300 kilovatësh.

“Çmimi i energjisë për familjarët dhe ambientet e përbashkëta bëhet 9.5 lekë kë/h”, – tha kreu i ERE-s, Petrit Ahmeti.

Në mbledhjen e sotme, ERE nuk mori në konsideratë kërkesën e OST-së për rritje të çmimit, por ka miratuar kërkesën e KESH-it për rritjen e çmimit të prodhimit në 1.4 lekë kë/h.

ERE po ashtu ka vendosur të lërë të pandryshuar tarifën e transmetimit të energjisë nga OST-ja, 0.65 lekë kë/h, me OST-në që kërkoi rritje nga 0.65 lekë kë/h, në 0.75 lekë kë/h.

Kështu, duke filluar nga 1 janari 2015, konsumatorët familjarë, do të pguajnë më shumë për energjinë elektrike të harxhuar.

Çmimi i i ri i energjisë nga 1 janari 2015

Familjarët – 9.5 lekë për kw/orë
Bizneset e vogla – 11 lekë për kw/orë
Bizneset e mëdha – 14 lekë për kw/orë
Furrat e bukës – 7.1 lekë për kw/orë
Ambientet e përbashkëta – 9.5 lekë për kw/orë

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi