BERZH: Kredi prej 100 milionë euro për Agjencinë e Sigurimit të Depozitave

Publikuar në Top Channel, 26 shtator 2013

Kredia është në formën e garancisë dhe mund të përdoret nga Agjencia e Depozitave vetëm nëse do të ketë nevojë në rastet e goditjeve të mundshme në sistemin bankar. Në njoftimin për shtyp BERZH thotë se qëllimi i kredisë është të parandalojë dështimin e mundshëm të ndonjë banke dhe izolimin e saj për të mos u shndërruar në rrezik sistemik për gjithë sistemin.

Sipas BERZH kjo kredi përmirëson treguesin e mbulimit të depozitave nga ana e Agjencisë, duke siguruar mbrojtje më të mirë për depozituesit dhe forcuar besimin në sistemin financiar të vendit. Sipas ligjit shqiptar, Agjencia e Sigurimit të Depozitave garanton në masën 100 për qind të gjitha kursimet e individëve në banka që janë deri në 2.5 milionë lekë. Për BERZH funksionimi i mirë i skemave siguruese të depozitave konsiderohet si element kritik për sistemin financiar duke ndihmuar në rritjen e besimit të qytetarëve tek bankat.BERZH thotë se në Shqipëri, kjo është edhe më e rëndësishme, pasi depozitat janë burimi kryesor dhe dominues i fondeve për bankat shqiptare. “Përmes kësaj kredie të akorduar Agjencisë së Sigurimit të Depozitave, BERZH kontribuon edhe më shumë në zhvillimin e tregut financiar në Shqipëri”, thuhet në njoftimin e Bankës.
/ Top Channel

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi