Presidenti Nishani dekreton përbërjen e qeverisë Rama

11 shtator 2013

D E K R E T

PËR

EMËRIMIN E KËSHILLIT TË MINISTRAVE

Në mbështetje të nenit 93, 96 dhe 98 të Kushtetutës së Shqipërisë, me propozim të Kryeministrit,

D e k r e t o j

Neni 1

Emërimin e Këshillit të Ministrave me këtë përbërje:

1.    Zoti Edi Rama, Kryeministër

2.    Zoti Niko Peleshi, Zëvendëskryeministër

3.    Zoti Ditmir Bushati, Ministër i Punëve të Jashtme

4.    Zonja Mimi Kodheli, Ministër i Mbrojtjes

5.    Zoti Saimir Tahiri, Ministër i Punëve të Brendshme

6.    Zonja Klajda Gjosha, Ministër i Integrimit Evropian

7.    Zoti Shkëlqim Cani, Ministër i Financave

8.    Zoti Edmond Haxhinasto, Ministër i  Transportit dhe Infrastrukturës

9.    Zonja Eglantina Gjermeni, Ministër i  Zhvillimit Urban dhe Turizmit

10.    Zoti Arben Ahmetaj, Ministër i Zhvillimit Ekonomik, Tregëtisë dhe Sipërmarrjes

11.    Zonja Lindita Nikolla, Ministër i  Arsimit dhe Sportit

12.    Zoti Nasip Naço, Ministër i  Drejtësisë

13.    Zonja Mirela Kumbaro Furxhi, Ministër i  Kulturës

14.    Zoti Erion Veliaj, Ministër i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë

15.    Zoti Damian Gjiknuri, Ministër i Energjisë dhe Industrisë

16.    Zoti Edmond Panariti, Ministër i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave

17.    Zoti Ilir Beqja, Ministër i Shëndetësisë

18.    Zoti Lefter Koka, Ministër i Mjedisit

19.    Zonja Milena Harito, Ministër Shteti për Inovacionin dhe Administratën Publike

20.    Zoti Bledi Çuçi, Ministër Shteti për Çështjet Vendore

21.    Zoti Ilirjan Celibashi, Ministër Shteti për Marrëdhëniet me Parlamentin

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 8304

Tiranë, më 11 shtator 2013

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi