Reforma zgjedhore në Revistën “Procedurat parlamentare”

–  Luan Omari: Sistemet zgjedhore në zgjedhjet pluraliste në Shqipëri: avantazhet, disavantazhet dhe mësimet e nxjerra

–  Niazi JAHO: Sistemi zgjedhor dhe problemet e përfaqësimit në Kuvend

– Gent IBRAHIMI: Sistemi zgjedhor dhe stabiliteti në qeverisje

– Aurela ANASTASI: Barazia gjinore dhe sistemet e kuotave zgjedhore për gratë

– Damina GjIKNURI: Sistemi proporcional zgjedhor, anët pozitive dhe implikimet e mundshme në vendin tonë

– Blendi KAJSIU: Problematika e sistemit proporcional në raport me realitetin shqiptar

– Kristaq KUME: Ndryshimi i sistemit zgjedhor dhe pjesëmarrja në këtë proces

– Jacques CADART: Shprehja e sovranitetit të popullit: mënyrat e votimit

Klikoni këtu për të konsultuar tekstet e plota të sejcilit artikull në revistë.

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi