About the Regional Cooperation Initiatives (RCI) Database:

Regional cooperation constitutes a cornerstone of European Union policy towards the Western Balkans. The number of Regional Cooperation Initiatives has experienced an increase over time and this is to a certain extent linked to the political momentum, will and leadership of the local elites, accompanied also by a favourable international participation, primarily from the side of the EU and its member states. Cooperation and Development Institute has carried out an extensive research to map the regional cooperation initiatives, where Albania is part of. We have identified at least 71 regional cooperation platforms. This figure cannot be considered as definitive, due to a number of reasons, starting from access to reliable information up to the short-term personal initiatives of specific local leaders. You may consult the Working Paper “Mapping regional cooperation initiatives in the Western Balkans” which has been supported by Friedrich Ebert Foundation Tirana. Or, you may consult the RCI database by filtering them according to their main features: ​Member Countries; Cooperation Field, Cooperation Sector and Institution Members.

      Kërko projekt


Zgjidh vendin

Të gjithë
Bosnia i Hercegovina
Montenegro
Macedonia
Albania
Kosovo
Serbia

Zgjidh fushen e bashkëpunimit

Të gjithë
Cross-cutting
Economy
Environment
History/Culture
Infrastructure
Justice and home affairs
Legislative
Political
Security
Social

Zgjidh sektorin

Të gjithë sektorët
Agriculture
Anticorruption
Cross-cutting
Culture
Decentralization
Defence
Education
Energy
Environment
Health
ICT
Justice
Media
Migration
Police
PPP
Public Administration
Research
Security
Social
Trade
Transport
Youth

Zgjidh insitucionin anetare

Të gjithë sektorët
Academia
Business Community
Government
Media
Mix
Parliament
President
Prosecutor
Trade Unions
      SHËNIM I RËNDËSISHËM

Informacioni i paraqitur në ORI është informacion publik, i mbledhur nga të dhenat e furnizuara kryesisht nga donatorët, nga përfituesit dhe nga faqe web përkatëse. Si të tilla, shpesh ato reflektojnë metodologjinë dhe qasjen e institucionit që i prodhon. Shtetiweb është munduar ti harmonizojë këto të dhëna për të lehtësuar paraqitjen krahasimore dhe gjithëpërfshirëse të tyre duke përdorur logjikën e "përfituesit". Institucione të tjera përdorin qasje të ndryshme në funksion të qellimit të vënë. Lista e paraqitur tek ORI nuk është shteruese dhe përditësohet vazhdimisht nga ekipi i dedikuar. Në rast se palët e interesuara vënë re pasaktësi, janë të lutur të na kontaktojnë menjehere në adresën: info@shtetiweb.org. Gjithashtu, çdo sugjerim për pasurimin, përditësimin, korrektimin e ORI është i mirëpritur.

Ju urojmë lundrim të mbarë!

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi