Qeveria e dytë e Pandeli Majkos

 1. Pandeli Majko – kryeministër
 2. Skënder Gjinushi – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale
 3. Arta Dade – ministre i Jashtme
 4. Kastriot Islami – ministër i Financave
 5. Stefan Çipa – ministër i Rendit Publik
 6. Luan Rama – ministër i Mbrojtjes
 7. Ermelinda Meksi – ministër i Ekonomisë
 8. Spiro Peçi –  – ministër i Drejtësisë
 9. Viktor Doda – ministër i Industrisë dhe Energjetikës
 10. Maqo Lakrori – ministër i Transporteve dhe Telekomunikacionit
 11. Fatmir Xhafa – ministër i Rregullimit të Territorit dhe Turizmit
 12. Et’hem Ruka – minstër i Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit
 13. Agron Duka – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 14. Mustafa Xhani – ministër i Shëndetësisë
 15. Luan Memushi – ministër i Arsimit
 16. Agron Tato – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 17. Lufter Xhuveli – ministër i Mjedisit
 18. Marko Bello – ministër i Integrimit Euroatlantik
 19. Ndre Legisi – ministër shteti pranë kryeministrit

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi