Grupi i punës

YLLI BUFI

 

Kryeministër në vitin 1991, zëvëndëskryetar i Kuvendit, disa herë ministër dhe kryetar komisionesh parlamentare, deputet në periudhën 1991-2009, bashkëkryetar i komisionit parlamentar të reformës së qeverisjes vendore 2003, Doktor i shkencave.

 

 

 

GJERGJI DURO

 

Kryetar i Bashkisë Korçë në vitet 2000 – 2003, Këshilltar i Kryeministrit dhe Ministrit për problemet e pushtetit vendor, Kryetar i Këshillit mbikqyrës të kompanisë Albpetrol, Drejtues projekti dhe administrator në disa kompani me aktivitet agro – ushqimor, konsulent projektesh.

 

 

ARDIAN HAÇKAJ

 

Asistent akademik dhe anëtar i Këshillit Akademik në Kolegjin e Evropës në Bryzh. Drejtues projekti në Kosovë me I.O.M. Nga 2004 Drejtor i Departamentit të Monitorimit dhe Kontrollit në Agjencinë Kosovare të Mirëbesimit. Në 2007/2010 përgjegjës për Bashkëpunimin Ndërkufitar (IPA) në Delegacionin e BE-së, Tiranë. Nga 2011 drejtor i Shtetiweb.org

 

 

ORMIR RUSI

 

Deputet në Kuvendin e Shqipërisë në vitet 1996 – 1997, Kryetar i Bashkisë Shkodër në vitet 2000 – 2003, përgjegjës i zyrës juridike Prefektura Shkodër, bashkëpunëtor në Instituti Demokratik Amerikan, Tiranë ( NDI), GTZ Gjermane Tiranë, Kryetar i Degës Doganore Shkodër.

 

 

 

 

AGIM KADIU

 

Kryetar i Këshillit të Rrethit Vlorë për periudhën 1991 – 1996, disa kualifikime ndërkombëtare për problemet e pushtetit vendor, inxhinjer projektues dhe supervizor në shumë objekte për instalime elektrike, kryenxhinjer në disa ndërmarje dhe objekte elektrike.

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan