Ndarjet administrative – territoriale

» Ndarja administrative-territoriale e vitit 2000

Sipas ligjit Nr. 8653, datë 31.07.2000 “Për ndarjen administrativo-territoriale të njësive të qeverisjes vendore në Republikën e Shqipërisë” Republika e Shqipërisë ka qene e ndarë në 12 qarqe dhe përbëhej nga 36 rrethe, 65 bashki dhe 309 komuna. 1. Qarku i Beratit, me kryeqëndër Beratin. Përfshin 3 rrethe. 2. Qarku i Dibrës, me kryeqëndër Peshkopinë. Përfshin 3 rrethe. […]

» Ndarja e Re Administrative Territoriale

I. Qarku Berat Bashkia Berat Berat/ Qyteti Berat Velabisht/ Fshatrat: Malinat, Bilçë, Drobonik, Bardhaj i Ri, Starovë, Velabisht, Veterrik, Remanicë, Gjoroven, Palikësht, Veleshnjë, Duhanas, Kodras. Otllak/ Fshatrat: Lapardha 1, Lapardha 2, Qereshnik, Balibardhë, Dyshnik, Moravë, Ullinjas, Vodëz e Sipërme, Orizaj, Otllak. Sinjë/ Fshatrat: Sinjë, Mbolan, Mbjeshovë, Mbreshtan, Galinë, Sadovicë, Paftal, Kamçisht, Levan, Velçan, Osmënzezë 1, […]

» Qarku i Beratit

Të dhënat e qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011. Strategjia e Zhvillimit Rajonal, Qarku Berat Qarku i Beratit përfshin 3 rrethe, 5 bashki dhe 20 komuna. Rrethi i Beratit përfshin 2 bashki dhe 10 komuna: Bashkia Berat Bashkia Ura Vajgurore Komuna Cukalat Komuna Kutalli Komuna Lumas Komuna Otllak Komuna Poshnje Komuna Roshnik […]

» Qarku i Dibrës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011. Përbëhet nga 3 rrethe, 4 bashki dhe 31 komuna. Rrethi i Dibrës përbëhet nga një bashki dhe 14 komuna: Bashkia Peshkopi Komuna Arras Komuna Fushë-Çidhën Komuna Kala e Dodës Komuna Kastriot Komuna Lurë Komuna Luzni Komuna Maqellarë Komuna Melan Komuna Muhur Komuna Tomin […]

» Qarku i Durrësit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesës, 2011. Qarku i Durrësit përfshin 2 rrethe, 6 bashki dhe 10 komuna: Rrethi i Durrësit përfshin 4 bashki dhe 6 komuna: Bashkia Durrës Bashkia Shijak Bashkia Manzë Bashkia Sukth Komuna Gjepalaj Komuna Ishëm Komuna Katund i Ri Komuna Maminas Komuna Rrashbull Komuna Xhafzot Rrethi […]

» Qarku Elbasanit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të banesave, 2011 Strategjia e Zhvillimit Rajonal, Qarku Elbasan Përbëhet nga 4 rrethe, 7 bashki dhe 43 komuna që janë: Rrethi i Elbasanit përbëhet nga 3 bashki dhe 20 komuna: Bashkia Belsh Bashkia Cërrik Bashkia Elbasan Komuna Bradashesh Komuna Fierzë Komuna Funarë Komuna Gostimë Komuna Graçen […]

» Qarku i Fierit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave 2011. Strategjia Rajonale e Zhvillimit të Qarkut Fier Qarku i Fierit përfshin 3 rrethe, 6 bashki dhe 36 komuna, që janë: Rrethi i Fierit përfshin nën administrim 3 bashki dhe 14 komuna: Bashkia Fier Bashkia Patos Bashkia Roskovec Komuna Cakran Komuna Dermenas Komuna Frakull […]

» Qarku i Gjirokastrës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të popullsisë dhe të banesës, 2011. Strategjia Rajonale e Zhvillimit të Qarkut Gjirokastër Qarku i Gjirokastrës përfshin 3 rrethe, 6 bashki dhe 26 komuna, që janë:  Rrethi i Gjirokastrës përbëhet nga 2 bashki dhe 11 komuna: Bashkia Gjirokastër Bashkia Libohovë Komuna Antigonë Komuna Cepo Komuna Dropull i Poshtëm Komuna […]

» Qarku i Korçës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011. Qarku i Korës përbëhet nga 4 rrethe, 6 bashki dhe 31 komuna: Rrethi i Korçës përbëhet nga 2 bashki dhe 14 komuna: Bashkia Korçë Bashkia Maliq Komuna Drenovë Komuna Gorë Komuna Lekas Komuna Libonik Komuna Liqenas Komuna Moglicë Komuna Mollaj Komuna Pirg Komuna […]

» Qarku i Kukësit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011 Qarku i Kukësit përbëhet nga 3 rrethe, 3 bashki dhe 25 komuna: Rrethi i Kukësit përfshin 1 bashki dhe 14 komuna: Bashkia Kukës Komuna Arrën Komuna Bicaj Komuna Bushtricë Komuna Grykë-Çajë Komuna Kalis Komuna Kolsh (Kukës) Komuna Malzi Komuna Shishtavec Komuna Shtiqën Komuna […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi