Argumenti, Politikat Ekonomike/Financiare

» Programi i Reformave Ekonomike 2018-2020

Keto dite Keshilli i Ministrave miratoi Programin e Reformave ekonomike (ERP) per vitet 2018-2020. Në programin e ri ekonomik për periudhën 2018-2020 parashikohet zbatimi i 17 reformave. Ky program reformash dorëzohet në Komisionin Europian për t’u monitoruar më pas prej tij. Reformat mbulojnë tematika të tilla si financat publike, energjia, transporti, telekomunikacioni, bujqësia, sektori bankar, […]

» Programi Kombëtar i Reformave Ekonomike, 2015-2017

National Economic Reform Programme, 2015 – 2017, Part I The Albanian government has submitted to the European Commission its medium term Economic and Fiscal Program during the past eight years, in fulfillment of the requirements for pre-accession countries. Last year the country obtained candidacy status for EU membership. This entailed new requirements for reporting based […]

» Strategjia për Menaxhimin e Financave Publike 2014 – 2020

Teksti i plotë i Strategjisë   Ministria e Financave prezantoi sot 14 prill 2015  Strategjinë për Menaxhimin e Financave Publike, për periudhën 2014-2020. Për ministrinë, pritet të përmirësojë ndjeshëm menaxhimin e përdorimit të burimeve publike, duke çuar në ofrim të shërbimeve më të mira për qytetarët Gjatë hapjes së këtij aktiviteti, ministri Cani deklaroi se […]

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan