Plus INTEGRIMI EVROPIAN

» Ballkani, si një ekonomi e vetme

Plani shumëvjeçar i konsoliduar i veprimit. Për një Zonë Ekonomike Rajonale në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor Integrimi i tregtisë, investime rajonale, lehtësimi i lëvizjes rajonale dhe ndërlidhja dixhitale janë katër shtyllat kryesore që pritet të shërbejnë si një urë për integrimin ekonomik të Ballkanit. Një draft plan shumëvjeçar i veprimit për një zonë ekonomike […]

» Samiti i Triestes për Ballkanin Perëndimor. Deklarata e Kryesisë Italiane

Ky përkthim ofrohet nga Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI) si pjesë e aktiviteteve të CDI në kuadër të Procesit të Berlinit. Versionin zyrtar në gjuhën angleze mund ta gjeni në adresën e Ministrisë së Punëve të Jashtme Italiane, në: https://goo.gl/zQQ2Tw Për më tepër informacion mbi Procesin e Berlinit dhe rolin e përfitimet e Shqipërisë, mund […]

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan