Autorë

» Luan Omari

LUAN OMARI Datelindja : 10 qershor 1925. Edukimi Ka bërë shkollën fillore dhe një pjesë të së mesmes në Itali (Bari). Diplomën e maturës e ka marrë në gjimnazin italian të Tiranës. Ka studiuar për drejtësi në Beograd pastaj në Sofje, ku ka marrë diplomën për shkencat juridike. Ka dhënë ndihmesë aktive në Luftën e […]

» Rexhep Meidani

CURRICULUM  VITAE Rexhep Qemal Meidani, Tiranë, 17 Gusht 1944. Doktor i Shkencave, Profesor,  Akademik. Doctor Honoris Causa: Honorary Degree of Doctor of Philosophy, Univ. Teknik i Stambollit, Turqi, 1998; Honorary Doctoral Degree in Physics, Univ. Aristotelit i Selanikut, Greqi, 1998; Doctorem Honoris Causa (Scientarium Physicarium), Univ. i Sofies, Bullgari, 1998; Doctor of Humane Letters (Honoris […]

» Adrian Civici

Adrian Civici është doktor në shkencat ekonomike akorduar nga ENSA, Montpellier (Francë, 2002) dhe doktor në ekonomi agrare akorduar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës (Tirane, 1993). Në vitin 1995 merr titullin “Profesor i Asociuar” dhe nga viti 2011, mban titullin “Profesor” në shkencat ekonomike. Gjatë karrierës profesionale ka punuar në pozicione të rëndësishme si Përgjegjës […]

» Afrim Krasniqi

Afrim Krasniqi, i datlindjes 1972, politolog dhe gazetar. I diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji (1996) dhe ka kryer studimet pasuniversitare në Universitetin evropian të Viadrinës, Frankfurt-Oder., Gjermani. Mban gradë M.A. në Shkencat Politike dhe të Komunikimit Ndërkulturor (2003). Ka mbaruar kursin e lartë të drejtimit në Kolegji i Mbrojtjes në Tiranë (2003) dhe […]

» Sokol Sadushi

Sokol Sadushi ka lindur më 27 korrik 1963. Në vitin 1986 kreu studimet në Fakultetin e Drejtësisë, pranë Universitetit të Tiranës. Profesionin e juristit e ka ushtruar fillimisht si prokuror dhe më pas si avokat. Në vitin 1991 fillon mësimdhënien si lektor i të drejtës administrative, pranë Fakultetit të Drejtësisë, dhe nga viti 1998 pranë […]

» Pierre Muller

Pierre Muller est diplômé de l’Institut d’études politiques de Grenoble et docteur en science politique. Directeur de recherche CNRS, ses travaux portent sur l’analyse des politiques publiques et les relations entre action publique et démocratie. Ancien secrétaire général de l’Association française de science politique, il est membre des comités de rédaction de la Revue française […]

» Ylli Bufi

Ylli Bufi ka lindur në Tiranë, më 25 maj 1948.  Ka kryer studimet universitare për Kimi Industriale, në Universitetin e Tiranës. Më pas vazhdoi studimet pasuniversitare në Francë. Ka gradën “Doktor i Shkencave”. Karrierën profesionale e ka filluar në Industrinë e Naftës dhe atë Ushqimore në vitin 1971 Në 1981 transferohet në Komitetin e Shkencës […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi