Legjislaturat

» Deputetët e Kuvendit Popullor – Legjislatura VII: 20.11.1970 – 19.06.1974

Zgjedhjet u zhvilluan më 20 Shtator 1970. 1.Fadil PAÇRAMI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1970 -1973 2.Iljaz  REKA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1973 -1974 Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Abdyl KËLLEZI Dafina BULLARI Fiqret SHEHU Gaqo NESHO Hilmi SHETI Koli GJORDENI Kristaq GJATA Marianthi LAKRA Mine GURI Myqerem FUGA Norma […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura VI: 10.09.1966

Zgjedhjet u mbajtën më 10 Korrik 1966. 1. Abdyl  KËLLEZI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1966 -1969 2. Behar  SHTYLLA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1969 -1970 Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Ali QATO Çaush KAPLLANI Fiqret SHEHU Gogo NUSHI Jani PASKU Kristaq DOLLAKU Kristaq GJATA Mane NISHOVA Myqerem FUGA Simon […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura V: 14.07.1962

Zgjedhjet u mbajtën më 3 Qershor 1962. 1.Medar SHTYLLA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1962 2.Leftar GOGA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 20.11.1964 Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Adil ÇARÇANI Ali QATO Behar SHTYLLA Jani PASHO Mane NISHOVA Myqerem FUGA Petraq MAGJISTARI Petro OLLDASHI Ramiz XHABIA Simon STEFANI Zylyftar VELESHNJA Rrethi […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura IV: 21.06.1958

Zgjedhjet u mbajtën më 1 Qershor 1958. 1.Medar SHTYLLA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1958-1962   Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Adil ÇARÇANI Ali QATO Behar SHTYLLA Jani PASKU Mane NISHOVA Myqerem FUGA Ramiz XHABIA Simon STEFANI Zylyftar VELESHNJA Rrethi   Durrës Eleni MANDI Gogo NUSHI Iljaz REKA Irfan ÇELKUPA Lefter GOGA Maqo […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura III: 20.07.1954

Zgjedhjet u mbajtën më 30 Maj 1954. 1.Gogo NUSHI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1954 2.Rita MARKO – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1956 Deputetët sipas Qarqeve Qarku  Berat  Qarku  Elbasan Behar                 SHTYLLA Aleks                      BUDA Demir                 […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura II: 30.06.1950 – 14.04.1954

Zgjedhjet u mbajtën më 28 Maj 1950.  1.Teodor HEBA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1950 2.Mihal PRIFTI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1951 Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Kahreman YLLI Kalo BAJRAKTARI Mane NISHOVA Mihal PRIFTI Miti LAÇKA Tajar GREPCKA   Rrethi Burrel Beqir BALLUKU Et’hem BARHANI Rexhep DOBRA   Rrethi […]

» Asambleja Kushtetuese – Legjislatura I: 25.03.1946 – 21.01.1950

Më 2 dhjetor 1945 u zhvilluan zgjedhjet për përfaqësuesit e Asamblesë Kushtetuese. Më 16 mars 1946, në mbledhjen e saj të 11-të, Asamblea Kushtetuese vendosi të kthehet në Kuvend Popullor.   Kuvendi Popullor I RPSH. Një Dhomë – Legjislatura I: 25.03.1946 – 21.01.1950.   Tuk  JAKOVA – Kryetar i Asamblesë Kushtetuese, 1946 Qarku Berat Andrea […]

» Këshilli Antifashist Nacionalçlirimtar

Këshilli Antifashist Nacionalçlirimtar u zgjodh në Kongresin e Përmetit, më 24.05.1944   Dr.Omer NISHANI – Kryetar i Këshillit Antifashist Nacionaçlirimtar, 1944 Lista e anëtarëve të Këshillit Antifashist Nacionalçlirimtar 1.       Abduraman HOXHA 2.       Abdyl             KËLLEZI 3.       Abedin           CICI 4.       Abedin           SHEHU 5.       Ago                ÇELA 6.       Ali                  SHTEPANI 7.       Arif […]

» Asamblea Kombëtare

Nga 16.10.1943 deri 10.11.1943 u quajt Asamblea Kombëtare. Më 10.11.1943 merr emrin Kuvend Kombëtar (Parlamenti).    Lef NOSI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, 1943   Idhomene KOSTURI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, Tetor 1943  Mihal ZALLARI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, 9 Nëntor 1943  Deputetët sipas Prefekturave Pref. BeratAli                 […]

» Parlamenti: Një Dhomë – Legjislatura III: 10.02.1937 –6.04.1939

Zgjedhjet u zhvilluan më 31 Janar 1937Zgjedhjet u zhvilluan më 31 Janar 1937 Kostaq KOTTA – Kryetar i Parlamentit, 1937 Pandeli EVANGJELI – Kryetar i Parlamentit 1937-1939 Deputetët sipas Prefekturave Pref. Berat Ahmet    RESULI Ferid       VOKOPOLA Hamid   MYFTIU Hysein   VRIONI Loni, Dr. GJINI Sabri       KALLTANI Veis        XHINDI Zoi          XOXA   Pref. Dibër Abdurahman        SALIH Abdurrahman      […]

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Si mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?
  - Charles De Gaulle
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan