Fondet e BE për shoqërinë civile në Ballkanin perëndimor 2007 – 2013

Download (PDF, Unknown)

Nga Balkan Civil Society Development Network (BCSDN)

BE mbështet zhvillimin e shoqërisë civile dhe të mjedisit mundësues në të cilin shoqëria civile vepron në vendet e zgjerimit përmes Instrumentit të Ndihmës së Para-Aderimit për Shoqërinë Civile. Kur ky instrument u themelua në vitin 2008 angazhimi i Komisionit ishte alokimi i 2% të shumës së përgjithshme të fondeve IPA për këtë qëllim, në çdo vend. Gjatë periudhës 2007-2013, një total prej €136.6 milion (mesatarisht 1.2%) u planifikua për IPA CSF, nga i cili €60.8 milion ( mesatarisht 1.6%) për programet kombëtare dhe €75.8 milion (mesatarisht 5.3%) për programet rajonale.

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi