Qarku i Vlorës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesës, 2011.

Qarku i Vlorës përbëhet nga 3 rrethe, 7 bashki dhe 19 komuna.

Rrethi i Vlorës përbëhet

nga 4 bashki dhe 9 komuna:

Bashkia Himarë

Bashkia Orikum

Bashkia Selenicë

Bashkia Vlorë

Komuna Armen

Komuna Brataj

Komuna Horë-Vranisht

Komuna Kotë

Komuna Novoselë

Komuna Qendër (Vlorë)

Komuna Sevaster

Komuna Shushicë

Komuna Vllahinë

Rrethi i Sarandës përbëhet nga dy bashki dhe shtatë komuna:

Bashkia Konispol

Bashkia Sarandë

Komuna Aliko

Komuna Dhivër

Komuna Ksamil

Komuna Livadhja

Komuna Lukovë

Komuna Markat

Komuna Xar

Rrethi i Delvinës përbëhet nga një bashki dhe tre komuna:

Bashkia Delvinë

Komuna Finiq

Komuna Mesopotam

Komuna Vergo

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan