Qarku i Tiranës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave 2011.

Qarku i Tiranës përbëhet nga 2 rrethe, 5 bashki dhe 24 komuna:

Rrethi i Tiranës përbëhet

nga 3 bashki dhe 16 komuna:

Bashkia Tiranë

Bashkia Kamëz

Bashkia Vorë

Komuna Baldushk

Komuna Bërxullë

Komuna Bërzhitë

Komuna Dajt

Komuna Farkë

Komuna Kashar

Komuna Krrabë

Komuna Ndroq

Komuna Paskuqan

Komuna Petrelë

Komuna Pezë

Komuna Prezë

Komuna Shëngjergj

Komuna Vaqar

Komuna Zall-Bastar

Komuna Zall-Herr

Rrethi i Kavajës përbëhet nga 2 bashki dhe 8 komuna:

Bashkia Kavajë

Bashkia Rrogozhinë

Komuna Golem

Komuna Gosë

Komuna Helmës

Komuna Kryevidh

Komuna Lekaj

Komuna Luz i Vogël

Komuna Sinaballaj

Komuna Synej

 

image_pdfimage_print

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Si mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?
   - Charles De Gaulle
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Një shtet që zvogëlon subjektet e tij, duke i bërë instrumenta të bindura të projekteve të tij, ai nuk mund të bëj gjëra të mëdha.
   - John Stuart Mill
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na vdes.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan
  • Kemi nevojë për liri për të penguar shtetin të abuzoj me pushtetin e tij dhe kemi nevojë për Shtetin për të penguar abuzimin e lirisë
   - Karl Popper