Qarku i Korçës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011.

Qarku i Korës përbëhet nga 4 rrethe, 6 bashki dhe 31 komuna:

Rrethi i Korçës përbëhet

nga 2 bashki dhe 14 komuna:

Bashkia Korçë

Bashkia Maliq

Komuna Drenovë

Komuna Gorë

Komuna Lekas

Komuna Libonik

Komuna Liqenas

Komuna Moglicë

Komuna Mollaj

Komuna Pirg

Komuna Pojan

Komuna Qendër

Komuna Vithkuq

Komuna Voskop

Komuna Voskopojë

Komuna Vreshtas

Rrethi i Pogradecit përbëhet nga një bashki dhe shtatë komuna:

Bashkia Pogradec

Komuna Buçimas

Komuna Çërravë

Komuna Dardhas

Komuna Udënisht

Komuna Proptisht

Komuna Trebinjë

Komuna Velçan

Rrethi i Kolonjës përbëhet nga 2 bashki dhe 6 komuna:

Bashkia Ersekë

Bashkia Leskovik

Komuna Barmash

Komuna Çlirim

Komuna Mollas

Komuna Novoselë

Komuna Qendër Ersekë

Komuna Qendër Leskovik

Rrethi i Devollit përbëhet nga 1 bashki dhe 4 komuna:

Bashkia Bilisht

Komuna Hoçisht

Komuna Miras

Komuna Progër

Komuna Qendër Bilisht

 

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan